tisdag 9 december 2008

ÅRE... here we come!

I månader har äldsta sonen pratat om Åre.

-Mamma, ska vi aldrig mer åka till Åre?

-Jodå, men kanske inte i år, lillbrorsan är ju så liten.

Men det är klart att ett brinnande skidintresse ska uppmuntras, trots min egen längtan har jag dock hela hösten hävdat: "inte i år, det är så dyrt också". Men då mannen slutligen föreslog att bara jag och sonen skulle åka, orkade jag naturligtvis inte stå emot längre. Alltså, vi ska till Åre, jiiiiiippiiiiii!

Jag bokade en Ski Lodge mitt i backen, intill Kabinbanan, så att vi enkelt kan ta oss upp på Skutan. Vi drömmer... och längtar varje dag nu, jag och sonen. Sonen studerar dessutom pistkartan in i detalj, så han vet vilka pister han ska ta sig an då vi nått vårt mål 70 mil norrut. Det dröjer dock till första veckan i Mars innan det bär av.

Här kommer ett bildkollage från januari 2007:

Albin, nyss fyllda 4 år, hänger med i alla pister tack vare selen. Pappa håller i tyglarna.

En fantastiskt vy från mitten av Gästrappet. Den låga januarisolen skymtar bakom fjälltoppen.


Utsikt från Skutans topp.
Albin och morfar intill ett nedisat lifthus på Skutans topp.
Jag och mannen på toppen.

7 kommentarer:

 1. Ser så härligt ut. Fast jag inte kan åka skidor.

  SvaraRadera
 2. Vad härligt syrran! Hmm, man blir ju smått avundsjuk förstås, men kan var gott för er att komma iväg. Vi kommer nog iväg på någon skidsemester vi med skulle ja tro. Kram från storasyster

  SvaraRadera
 3. Härligt ja, det kliar sååå i skidnerven. Snöläget var dessutom kanon i Åre, fick jag bekräftat vid bokningen. Oj, vad vi väntar.
  Syster: Vart bär det av för er? Sälen?

  SvaraRadera
 4. Wow vilka härliga bilder och vad kul att få åka till Åre! :) Jag har också varit där, kör ju sitski (sittande slalom på en skida med kryckstavar) fast det var några årsedan jag åkte nu...borde åka i vinter, det är ju hur kul som hellst.

  Fint att ha något att se framemot!

  Här ska du få en utmaning. Självklart frivilligt :) Jul utmaningen är här!kopiera den från min sida och ta bort mina svar och släng in dina :)

  Ha nu en härlig dag!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Lena: Visst är det underbart att susa nedför backarna i Åre. Sit Ski verkar spännande, och svårt, men naturligtvis en fantastisk möjlighet.
  Ibland är det så tyvärr, att man skjuter saker på framtiden, men varför ska man vänta när man kan åka skidor i vinter?

  Jag ska kika på utmaningen, och se om jag tar an mig den :-)

  Ha en skön kväll. Kram!

  SvaraRadera
 6. Hej lillsyrran! Risken är nog stor för att det blir Sälen igen men det börjar också dra i längtan för att åka till Åre och testa något annat än Sälen. Vi får se. Längtan efter härlig skidåkning är i alla fall stor. Kram från din storasyrra.

  SvaraRadera
 7. Syster: Ja, det var ju härligt där ifjol, lite snöigt kanske, men kul hade vi. Surfa in på skistar och kolla in Åre, det fanns en del hyggliga lägenheter till överkombara priser faktiskt.

  Kraaam...

  SvaraRadera