lördag 6 december 2008

Andra sidan flocken - ett mål på vägen är nått

Worker Boy har fått känna på fåren under några dagar, och jag är glad att se att han redan har tänt på dessa roliga varelser, som flyttar sig för honom. Först ville han bara jaga dem, men ganska snart förstod han, och ville ta sig till andra sidan flocken. Så det är bara att konstatera att första steget mot en fungerande vallhund är taget. Nu är det bara resten kvar... haha. Nåja, det tar sin tid, men här kommer i alla fall bildbeviset på att han har tänt:
Worker Boy 3 månader busvallar from Victoria Olsson on Vimeo.

Ps. De kommandon jag ger är till min vuxna vallhund, som är med och håller koll på läget.

8 kommentarer:

 1. Vilken duktig hund! Det kan inte vara lätt att lära upp detta. Jag förstår att rasen är utmärkt för sin sak men de måste ju ändå läras upp. Vår lilla hund som ska kunna lära sig massor kan typ, sitt, stanna (ibland), kom (ibland) och ligg...men han är super gosig och härligt social. Han kan dra loss mig när jag kört fast.

  Du, ni får ha en fin 2:a advent!

  SvaraRadera
 2. Visst ligger det mycket träning bakom, men det är ju roligt också. När det finns får i närheten, så är det de enda som existerar för dem, men annars är de mycket sociala hundar också, och barnkära.

  Huvudsaken är ju att man är nöjd med sin hund, och att den fungerar till det man ska använda den till. Det är ju kanon att han kan dra loss dig, kan nog behövas i snön som ligger nu!

  Tack, och jag önskar en trevlig 2:a advent tillbaka:-)

  SvaraRadera
 3. Absolut, det får du gärna göra :)

  Ha en fin avslutning på helgen!

  Här är som vanligt fullt upp innan mannen drar till Norge för en veckas jobb....eller ja han kommer hem på torsdag ef/kväll.

  SvaraRadera
 4. Kul se Boyen så duktig riktigt fin filmsnutt. Kram svärfar och svärmor

  SvaraRadera
 5. Ååå va han är underbar den lilla!
  Jag snodde filmen till hemsidan och bloggen, hoppas det var okej.
  MVH
  Nathalie
  En stolt uppfödare

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Kul att se Boy valla. Eye tycker det är kul också, men jag har ett par lamm som helst vill leka med honom :) Ha det bra önskar Eye med flock.

  SvaraRadera
 7. Helen: Visst är det kul att se de små, söta liven göra sådan framsteg. Jag har kollat bilder på din blogg, och stackars Eye som varit sjuk. Hoppas han repat sig? Många härliga vinterbilder bjöd du på också :-)
  Nathalie: Det är en självklarhet att uppfödaren får sno både bilder och filmer!
  Mina svärföräldrar: Ja, visst är han duktig. Ni får komma och se han "in action" nån dag!!!

  Ha en trevlig kväll allesammans!

  SvaraRadera
 8. Hahaha...ja vist kan det bli pinsamt. Jag brukar fråga om det inte går upp en ljus vem det kan vara . _vad är det du heter nu igem. Och så säger de sitt förnamn. _jo det vet jag men jag tänkte på ditt efternamn..hahaha fast namnet hjälper inte alltid ändå...man måste ju också veta sammanhang vart har jag mött denna människa :)

  Ha en god natt :)

  SvaraRadera