torsdag 5 februari 2009

TheLook på besök


Min Bordercollie valps uppfödare Nathalie Ädel med hundar har varit på besök under dagen. Och med sig hade hon alla sina underbara hundar, däribland Worker Boy's mamma och syster. Och gissa om han hade roligt! Han blev alldeles till sig av alla Border collies som fyllde gården, så många att leka med på en gång, han njöt och lyssnade inte alls på inkallning som han vanligtvis gör. Mamma Jeain morrade lite först åt honom, men sen var det lek, liksom med syrran Enia, och Gemma var mycket intressant att leka med, för att inte tala om den lilla 10 veckors valpen (nyligen hemkommen från England). Tänk att få leka med någon som var mindre än han själv. Och för oss på två ben var det en fröjd att se sju Bordercollies i farten samtidigt...

Tyvärr blev det sämre med vallning, på grund av all snö som ligger. Varken får eller hundar orkar med det, speciellt inte med skaren som ligger.Syskonen Enia och Worker Boy

Framifrån: Spot, Jeain, Gemma, Worker Boy och längst bak Enia


Valplek. TheLook's quickly syskon busar med lilla SpotBoy & Spot


Intensiv lek mellan de små. Boy njuter av att leka med nån som är mindre än han själv
Och så slutligen en bild av syskonen igen, två av Quickly kullens valpar. - Vi vill inte sitta still när vi kan leka, därav den något sura uppsynen :-)


Tack Nathalie för besöket, så roligt för hundarna att träffas och så trevligt för oss att utbyta erfarenheter och lära känna varandra bättre.

Uppdatering: Titta in på TheLook's blogg för fler härliga bilder från gårdagen :-)
.

7 kommentarer:

 1. Det riktigt syns på bilderna att hundarna har kul :)

  Kan tänka att det var riktigt skoj för dig också :D
  Ha en härlig fredag, Kram!

  Nu ska du snart till Åre, eller?

  SvaraRadera
 2. Lena: Vi hade kul, allesammans :)

  I slutet av månaden drar vi norrut, vi längtar så... sonen har börjat kryssa dagar i almanackan nu :)

  Jag önskar dig och de dina en lika härlig fredag!

  SvaraRadera
 3. Vilka fina bilder! Och så kul för din hund att få leka av sig med andra. Det är viktigt!
  Jag brukar fråga mig ibland om min katt har ett bra liv hos oss. (jag är knäpp när det gäller djur, jag vet). Sambon brukar sucka uppgivet och säga, jag det tror jag. :)
  Och det känns som att din hund har ett bra hundliv hemma hos dig!

  kram
  karina

  SvaraRadera
 4. Karina: Åh, vad bra det känns när du skriver så om mina hundar.
  Jag är uppvuxen med katter, och trodde jag var en kattmänniska, ända tills jag skaffade hund. Nu vet jag att jag är en hundmänniska, även om jag fortfarande har katt. Fast jag får nog lov att kalla mig djurmänniska, med får, hund och katt. Hade höns också, men dom käkade räven upp.

  Jag tror människan mår bra av att ha djur runt sig, det är lite som meditation, länge kan man stå och bara se på fåren medan de idisslar sitt hö. Vilket lugn det inbringar!

  Kram
  Victoria

  SvaraRadera
 5. Tack själv! Det var jätte trevligt att träffa er igen. Ser fram emot alla timmar vi kall tillbringa tillsammans till våren/sommaren i fårhagen!
  MVH
  Nathalie

  SvaraRadera
 6. Tänk vad underbart det är att se en hel flock med hundar (speciellt BC ;) )leka med varandra.
  Det är samtidigt väldigt intressant att se hur snabbt de ordnar upp rangen sinsemellan. Tänk om ändå vi människor var lika snabba på att läsa av varandra.

  Varma hälsningar från Jenny i snön.

  SvaraRadera
 7. Nathalie: Jag ser också fram emot vår tid i fårhagen tillsammans. Det kliar i mig att få börja träna, dels Boy, men också Kaylie, som inte fått valla på riktigt på så länge. Och Boy är jag riktigt sugen på att få börja på allvar med, jag tror han kan bli riktigt bra.

  Lessontok: Ja, där har vi något att lära av våra älskade Border collies. Jag tycker de leker så harmoniskt med varandra, jämfört med andra hundraser.

  Kram
  Victoria

  SvaraRadera