söndag 1 mars 2009

Fjället och vi - idag anlände vi

.
Igår bilade vi genom ett soldränkt Sverige, susade förbi ett Vasaloppfullt Mora, kollade in en gammal masugn i Siljansfors och stannade slutligen till i Ytterhogdal, där vi spenderade natten på ett mysigt värdshus. Idag var vi uppe med tuppen och anlände till Åre lagom till att liftarna öppnade. Snöflingorna singlade ner över oss under morgonen, så efter att ha tagit oss upp på berget med VM6:an gav vi oss av mot Björnlandet, för att få lite lä för snön. Men sonen hade blivit större och erfarnare sen sist, och uppskattade inte Björnenbackarna som för två år sedan, så ganska snart återvände vi till Åre by för lite "riktig" skidåkning. Och vi hade tur, för efter lunch lättade molntäcket och solen försökte spränga sig igenom det grå. Kabinbanan tog oss upp till Skutans topp…och vi njöt.
Nog var det lite roligt att hälsa på Björnarna i Björnlandet.

Bjrönarnas reception


Sonen på jakt efter en buske att göra sina behov bakom... hhm, lagom lätt att hitta uppe på kalfjället :-)På kvällspromenad genom Åre by. Vi bor bara fåtalet meter från torget i Åre, samt bara några steg från liftarna. Så mycket mer centralt kan det inte bli. Perfekt!
.

4 kommentarer:

 1. va kul ni ser ut ha. ni är underbara va rädda om er,saknar er

  kram/ mannen

  SvaraRadera
 2. Ååååå jag känner igen allt! Ååååå vad jag längtar tillbaka till Åre! Nu får jag återuppleva det genom dina bilder. Inte fel det heller.
  Ja, det kan ju verka konstigt varför jag väntar på det värmländska förlagets svar men jag återkommer om svar på den frågan senare.

  Njut av varje dag däruppe!

  kram
  Karina

  SvaraRadera
 3. Härligt, härligt! Vad avundsjuk jag blir, men njut och ha de gött och ta väl vara på dagarna i Åre. Kram syrran!

  SvaraRadera
 4. Hej på Er i Åre !
  Det var kul att Ni har kommit fram och skapligt
  väder,och att ni har hälsat på björnarna
  i björnlandet,och at det gick bra och komma
  upp på skutan, ha en bra skidvecka.

  kram från morfar och mormor

  SvaraRadera