söndag 8 mars 2009

Bokmanus och förlossningar

.
Det har varit full rulle sedan vi kom hem från fjällen i förrgår. Genast printade jag ut en ny pappersbunt av mitt deckarmanus och gav mig i kast med att läsa detta omedelbart. Ett möte med förlaget var planerat till onsdag, och med tanke på att jag inte läst manuset på över ett halvår kände jag att jag var tvungen att läsa in mig på storyn. Alltså, närmare 400 sidor i maratonspeed.
Under tiden som jag suttit som klistrad med näsan i texten har förlossningarna i fårhuset duggat tätt. Fyra tackor födde under gårdagen totalt nio lamm, samt en tacka som födde ett lamm under morgonen. Alla friska och pigga, uppe och skuttar mellan tupplurarna under värmelampan. Det har med andra ord varit behagliga avbrott från läsandet de stunder jag behövt släppa texten för att rensa hjärnan.
Nu har läsandet lugnat ner sig något, då mötet med förlaget är framflyttat en dryg vecka. Detta pga att jag önskade en helhetssyn på manuset innan några ändringar bestämdes, nu har förläggaren lovat att läsa hela innan vårt möte. Så nu fortsätter jag att läsa, gör anteckningar där jag anser att det finns brister, samt lär känna mina romankaraktärer närmare tills vidare. Nu ser jag med spänning och pirr i magen fram emot mötet med förläggaren, men ännu vågar jag inte tro… bara hoppas, hoppas, hoppas


Född strax efter midnatt inatt

BB avdelningen i fårhuset
16 timmar gammalt bagglamm blir individmärkt som 09013


6 kommentarer:

 1. Å vad spännande det ska bli att höra vad de säger!
  önskar dig verkligen lycka till!

  kram
  Karina

  SvaraRadera
 2. Jag håller alla tummar att detta blir toppen. Fan vad kul! Jag hejjar friskt här nerifrån.
  Och lammen. Ljuvligt! Jag fantiserar om ett studiebesök hos dig, så där lagom innan jag drar igång min fåraherdinnekarriär ;).
  Kraaaam.

  SvaraRadera
 3. Tack för ert stöd!

  Tant Brun: Du är hjärtligt välkommen på ett studiebesök :) Fårherdinna, ja det vore väl nått att satsa på nu, när det är lågkonjuktur och du letar jobb :-)

  Kram
  Victoria

  SvaraRadera
 4. Vad kul, lycka till.

  Vi hade också tackor med lamm när jag var liten, vissa matade vi med nappflaska och de blev som hundvalpar; tjöt av glädje när vi kom, och var oehört kelsjuka.

  SvaraRadera
 5. Som sagt...!
  Och jättebra att du förbereder dig så här! :-)
  Biter på naglarna! :-)

  SvaraRadera
 6. Underbart med en egen BB avdelning för lamm :)

  SvaraRadera