fredag 27 mars 2009

Nya arbetsrutiner...

Nu jäklar ska bok nr. 2 bli klar. Och med en bebis med ett alltmer krympande sömnbehov, så finns det bara en sak att göra – skriva när han är vaken. Jag läste för länge sedan en intervju med Camilla Läckberg, där hon beskrev hur hon satt i tevesoffan med laptoppen i knäet medan barnen lekte runt henne. Kan hon, så kan väl jag. Något jag nu har tagit fasta på. Och med all text på ett USB-minne, en laptop på köksbordet (till min mans förtret) och en i arbetsrummet/lekrummet så skriver jag numera med lillen ibland hängandes i datormusen, ibland intresserad sittandes i mitt knä och ibland grinandes vid min sida. Men ibland sitter han också snällt och bläddrar i en bok, kör bil eller leker med storebror. Allt med avbrott då och då för att byta en bajsblöja eller blanda en vällingflaska. Och ibland, när det blir tyst, får man räkna med att kanske städa upp O’boy pulver från golvet. Men vad gör man inte för att få skriva deckare.
.

4 kommentarer:

 1. Imponerande! :-) Dit har jag inte kommit än, jag måste vara ifred och skriva... Men det är nog en träningssak. Jag borde öva upp min förmåga att fokusera, helt klart.

  SvaraRadera
 2. Wow är du inne på bok nr två, vad kul!! Ja man får passa på att skriva när tillfälle ges :) Jag skrev min bok på sena kvällar och en del nätter...sådana som jag hade svårt att sova på pga smärtan.

  Lycka till med bok nummer två och du vet jag ser fram emot att få läsa dina däckare :D

  Kram

  SvaraRadera
 3. Bara att kämpa på. Säkert inte lätt med en liten som pockar på uppmärksamhet.

  Vad sa förlaget när du träffade dem? Ville de ha bok nummer två med en gång?

  undrar

  SvaraRadera
 4. Inser att jag har det lättare med tid för skrivande, jag som inte har barn. Men jag anar också att småbarnsföräldrar av nödvändighet är mer effektiva. Har man en hel dag (eller flera) med obruten tid (bortsett från en hundpromenad då och då) framför sig är det lätt att bli lat. Man blir lätt vårdslös med sin tid om man har för mycket av den. Ska tänka på att vara mer rädd om tiden. Duktigt att skriva med barn kring benen! Har förstått att Camilla Läckberg är otroligt effektiv. Nu ska hon ju ha en liten till dessutom. Kram, Lina

  SvaraRadera