söndag 30 november 2008

Vinkväll och adventsbak

Jodå, i morse rotades adventsljusstaken fram, så att vi kunde tända det första ljuset och mysa i dess sken medan vi åt frukost. Utegran med ljus i ordnades under gårdagen, samt några elektriska ljusstakar på glasverandan. Så underbart... ett magiskt sken pryder nu vårt fina, välkomnande utrymme. Och idag föll snön... om än något blöt sådan!

Idag har det bakats...

Eftersom sonen fått order av fröken att ha lussekatter med sig till skolan, inför lussefirandet, så ställde vi till med bak idag. Och om jag ska vara ärlig så var det bara degen jag gjorde, resten skötte sonen galant själv (nästan i alla fall).
- Nu blir nog fröken stolt över mig imorn, sa han och fascinerades över mängden lussebullar som faktiskt hamnat på plåten. Men vi behåller allt några själva också. Dom med pärlsocker på. Eftersom ingen i familjen är förtjust i russin, så garnerar vi våra egna med pärlsocker istället. Jättegott!

Och när vi ändå vara i bakartagen, så fortsatte vi med skorpor. Leilas underbara saffransskorpor, som jag fick en passion för förra julen.


Och igår vinades det...

Fyra fnittriga väninnor satt och samtalade till halvtvå på natten i gårkväll, medan det åtnjöts vin, glögg, mandel och pepparkakor med ädelost på. Men så var det också längesedan vi sist hade en sammankomst... och alltså mycket att prata om. Mycket trevligt hade vi i alla fall! Och vinet... det tog slut...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar