fredag 24 juli 2009

Jag och startstolpen

Och så stod vi där igen, vid startstolpen på ett Vallhundsprov. Förutsättningarna var bästa tänkbara, fint väder, lugna får och en perfekt bana. Vi var bättre förberedda än någonsin. Kayleigh kunde sina moment väl. Men hon har en svaghet, nämligen den att hon ibland balanserar upp fåren mot människorna som ställer ut dem istället för mot mig.
Jag står där, kroppen skakar och munnen är så torr att jag knappt får ljud i visselpipan. Tävlingsnerver, knappast. Jag skickar henne vänster, hon håller ut fint, sen… händer det som jag var mest rädd för. Hon viker in för tidigt, exakt klockan tolv mot en av utställarna. Och vad gör jag, jo jag börjar hysteriskt skrika vänster, ut, bort. Stackars hunden blir alldeles förtvivlad och struntar i fåren och springer tillbaka till mig. Och där tog det slut på det vallhundsprovet.
Så här i efterhand, nu när jag haft tid att tänka, kan jag bara konstatera att jag naturligtvis borde ha låtit henne fortsätta som hon gjorde. Visserligen skulle fåren ha sätt fart åt fel håll och vi hade fått en massa poängavdrag, men hon skulle ha rett ut det och fört fåren till mig ändå. Nåväl, nu ska här tränas hämt med en massa människor i fårhagen, för om två veckor kör vi igen. Skam den som ger sig :-)
.

7 kommentarer:

 1. Men va trist... men jag kommer gärna och är en utställarmänniska :)

  Anna

  SvaraRadera
 2. Jag det kändes riktigt förjävligt faktiskt, nära att ge upp den hunden just då. Men det är klart att jag ska få henne godkänd, minst. Det låter kanon att du vill vara fårutställare. Kul att träffas och träna ihop :-) Vi hörs snart

  Victoria

  SvaraRadera
 3. Vad tråkigt att det sket sig.

  Fick nervositetsfjärilar i magen när jag läste ditt inlägg. Jag har inte ens anmält oss för VP än men eftersom min lilla raring gör som din fick jag en liten nervkänsla.

  Hoppas att det går bättre i Kil. Håller tummarna för fullt.

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 4. Trist att det inte fungerade, jag var inne igår och kollade på resultatet och såg ni brytit... Har försökt ringa för men har inte fått tag på dig, tänkte höra vad som hände, kanske inte dte du just nu vill höra med eftersom det stod att föraren bryter skulle du antagligen bara kunnat skicka om henne. Endel dommare är snälla vad det gäller sådant, nästa gång kör du på tills dommaren slänger ut dig :-P
  Behöver du träna vet du att du alltid är välkommen hit.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Jenny: Mitt råd är, låt henne snäva in om så är fallet, det kommer gå bra ändå :-) Lycka till med träningen, det är klart att ni grejar det :-)

  Nathalie: Riktigt trist, och jag blir bara argare av att se filmen på det. Det skulle ha gått bra om inte jag fått panik vid stolpen och börjat skälla på henne. Jag fick skicka henne en gång till sen, men förmodligen har jag pressat henne för hårt den senaste veckan, hon vägrade att springa när jag försökte skicka henne igen (vilket aldrig hänt förut), så då bröt jag. Domaren gav mig rådet att träna kortare hämt med mycket beröm för att stärka hennes självförtroende.
  Nu är jag sååå himla nyfiken på hur det gick för dig och Jeain idag, jag uppdaterar Vallreg hela tiden, men ännu har jag inte sett några resultat. Och va kul att ni kör IK2 imorn. Jag och Worker Boy hejar och håller tummarna (klorna) för fullt här. Lycka till!

  Kram
  Victoria

  SvaraRadera
 6. Nathalie: ...och nu såg jag, 2:a pris. GRATTIS, va roligt. Kör hårt imorn nu. Heja, heja mamma Jeain.

  Kram

  SvaraRadera
 7. På lördag bär det av till Kil.
  Det är inte jag som ska prestera nåt utan min ena tränare.
  Hon ska gå IK-1 med sin ena och den andre är hon andra reserv med för VP.

  Vi kanske ses där. =)

  Kram Jenny

  SvaraRadera