tisdag 14 juli 2009

Vallning i Äppelbo

Vi börjar bli taggade för tävling nu, jag och hundarna. Tävlingssäsongen är i full gång, och jag och Kaylie tränar stenhårt nu för att hon ska bli godkänd vallhund. Förra årets tävlingssäsong fick ju ett abrupt slut, i och med att gumman bröt benet, men nu är benet läkt och vi vallar varje dag. För att förena nytta med nöje tog vi oss en tur till Äppelbo, jag och hundarna, till min lilla killes uppfödare TheLook. TheLooks Quickly Worker, eller Boy som jag kallar honom till vardags, har hunnit bli 10 månader och visar redan mycket goda egenskaper även han för att bli en godkänd vallhund i år. Tack Nathalie för att du tog emot oss och hade en VP bana iordningställd åt oss. Åh, vad roligt för Boy att få träffa sin mamma igen, även om han kanske tyckte lilla TheLooks Red Hot Tiffany var roligast att busa med.

Klinthults Kayleigh

Klinthults Kayleigh (Kaylie) vallar på TheLooks Gotlandsfår


TheLooks Quickly Worker


TheLooks Quickly Worker (Boy) in action. Här visar han upp sina goda vallegenskaper för sin uppfödare på besöket hos TheLook.Mor och Son - Jeain och TheLooks Quickly Worker - så fina de är!

Fotograf: Nathalie Ädel
Fler bilder finns här. Tack för lånet!9 kommentarer:

 1. Vilka härliga bilder.=)

  Ikväll bär det av till Rabbalshede för träning. Det är min Kate´s uppfödare som har träningen. Ska bli så kul att träffa mamma och syskon.

  Det är så roligt att träna nu när jag kan gå själv och Kate har verkligen mognat massor sen förra året. Förhoppningen är att klara ett VP till hösten men det får tiden utvisa.

  Jenny

  SvaraRadera
 2. Jenny: Visst är det fina bilder. Nathalie är en suverän fotograf!

  Då får vi heja på varann :-) Var ska du gå VP?

  /Victoria

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Det får vi göra.=)

  Har inte kollat än vart det är några VP inplanerade. Vill se att hon är klar att testa ett innan jag börjar kolla runt. Har en förmåga att stressa för mycket innan jag är klar och jag vill inte att det ska påverka henne.

  /Jenny

  SvaraRadera
 5. Hej på er!
  Vad kul att det går så bra för Boy med vallningen. Vad lik han är sin mamma. Eye har precis börjat tända på fåren. I går spred han ut dom i hagens fyra hörn innan han fick ihop dom igen. :) Ha det bra och Eye hälsar till sin bror.
  Helen

  SvaraRadera
 6. Har kollat lite på vart det går VP och funderar på att anmäla mig till Tjörn i oktober.

  Går det så går det.=)

  /Jenny

  SvaraRadera
 7. Helen: Han är jätelik sin mamma, både till utseende och vallegenskaper, så det bådar ju gott :-) Härligt att Eye har tänt nu, jag ser fram emo att träffas på valpträff framöver. Eye är så stor och ståtlig, riktigt vacker hanne. Ha det bra.

  Jenny: Helt rätt, man måste testa, och går det inte så är det bra träning hursomhelst. jag och min lillkille, TheLooks Quickly Worker, har också anmält oss till Tjörn. men förhoppningvis är han redan godkänd då, vi tänkte testa i Malung i september först. Om inte det går vägen där, så kanske vi träffs i Tjörn.

  Helen och Jenny: Lycka till med träningen!

  Kram
  Victoria

  SvaraRadera
 8. Hej på er!!

  Tack för grattiset, ja VP är en nervkittlande historia!! Hua, men nu är det klart :)
  Vad fin lilla Boy ser ut!! Ska bli kul att följa er! Skönt att höra att Kaylie är pigg och på g nu med! Åker till Sunne på måndag och ska vara där ett tag så jag kanske hör av mig ;)

  Anna

  SvaraRadera
 9. Anna: Ja, jag har mitt nervkittlande kvar :-) Vi har tränat hårt här hemma nu på sistone. Imorn kör vi i Karlskoga, om Kaylie (eller jag) inte får hjärnsläpp så ska det nog gå vägen :-), tror jag.
  Jag såg på Vallreg att du är anmäld till Kil, hör av dig om du är träningsugen innan dess. Jag har en bana uppställd och en bra träningsgrupp på 5 får. Jag har även 5 superspringiga Ryafår om du vill ha en rejäl utmaning :-)

  Victoria

  SvaraRadera