söndag 9 augusti 2009

Godkänd vallhund och seger

Äntligen… klarade jag och min Bordercollietik vallhundsprovet, och Kaylie kan därmed titulera sig Godkänd vallhund. Men inte bara det… VI VANN också, av 13 startande ekipage.
Nervös som en galning var jag givetvis, men svärmor viskade i mitt öra att vara lugn och det gick ju vägen. Något krokigt och hetsigt blev det, och med en hejdundrande fart in i fållan, men klarade det gjorde vi. Totalpoängen blev 75 varav 39 i hämtet. Och sen fick vi vår efterlängtade stämpel i stamtavlan och en guldmedalj om halsen. Tänka sig, det kunde jag aldrig tro att vi skulle gå och vinna, vilken bonus :-)


Här kommer bildbeviset. Tack snälla Anna för att du filmade!

Klinthults Kayleigh Godkänd vallhund

Ps. I morgon kör lillen VP - TheLooks Quickly Worker "Boy"

11 kommentarer:

 1. Ett jättgrattis från Svärmor och svärfar

  SvaraRadera
 2. Grattis! Vilken fantastiskt duktig vovve=) Vallherde oxå för den delen=) Dom är tämligen smarta dom små liven. Fascinerande det där med vovvar. Min brors madame tränar en flatcoated retriever som nu kan titulera sej svensk lydnads champion, så ja förstår hur mycket jobb det ligger bakom den medalj som Kaylie nu bär runt sin hals=)Om intresse finnes så kan du läsa om hennes träning å tävlingar med hennes vovvar på hennes blogg, http://memphisgibson.blogg.se
  Anyhow, stort grattis till dej å Kaylie, å hoppas du får en fantastisk final på sommaren=)

  Fridens liljor!
  Tommy

  SvaraRadera
 3. Ha ha! Coolt att kolla på. Var helt inne i vallningen. Såg riktigt roligt ut. Och grattis till vinsten och stämpeln! Stort grattis.

  /P R

  SvaraRadera
 4. Hoppas att det går lika bra idag med lilleman.=)

  Håller på att göra iordning matsäck och tårta som ska med till dagens träning. Josefin, tjejen med Valle, är min tränare och idag fyller hon år. Självklart måste hon ha tårta. Hon har ju dubbelt upp att fira idag. ;-)

  En än gång GRATTIS!!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 5. Tack snälla ni för gratulationerna. Det känns riktigt skönt att ha det gjort. I september bär det av till Malung och IK1 debut för Kaylie.
  Dessvärre gick det sämre för mig och Worker Boy idag, vi tappade fåren efter hämtet och blev diskade, så det blir VP igen för honom i Malung.

  Tommy: Ja, jag kan hålla med om att det ligger en hel del arbete bakom, men det har jag igen med hjälpen av henne hemma på gårn.

  Jenny: Hoppas träningen idag gick bra, och att det blev ett lyckat tårtkalas :-)
  Om inte lilleman blir godkänd i Malung, så syns vi på Tjörn :-)

  Ha det gôtt allihopa!

  SvaraRadera
 6. Grattis än en gång för GK VP riktigt roligt att ni äntligen tog hem det de var ni värda, och det syns verkligen hur nervös du är. Jag kan lugna kanske lugna dig med att nerverna var klart värst när jag startade första hunden.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Verkligen Grattis til seger och godkänt prov.

  pappa och mamma

  SvaraRadera
 8. Grattis igen till gk vp och vinst, så himla gött!! Ser fram emot att analysera filmen på mitt skitrejs *s*
  Ha det gott och vi syns i oktober!! Ta med kudden!!

  SvaraRadera
 9. Anna: Nu har jag kollat filmen på dig och Bob. Du kan väl maila mig adressen jag ska skicka till, Sunne eller Göteborg, eller ska jag lägga ut den på You Tube direkt... haha, skoja bara :-) Lite bonusmaterial på slutet också - jag och Boy - filmat av din dotter :-)
  Jag tar med kudden i oktober - supersnällt av dig. TACK!

  SvaraRadera
 10. GRATTIS!!! till godkänt VP + Vinst!!!

  SvaraRadera
 11. Jodå, träningen går framåt. Nu har hon kommit ur sin PMS(posible murder suspect)-period och försöker inte längre slita fåren i stycken.
  Det vi jobbar mest på nu är hämt och fösning och båda delarna artar sig bra.

  Går ifrån träningarna med lyckorus nu när hon inte löper längre.

  Kram Jenny

  SvaraRadera