onsdag 1 april 2009

Lektörsutlåtande...

Medan jag går här i väntans tider, så dyker ett lektörsutlåtande upp, från ett annat förlag. Det finns alltså ytterligare ett förlag som visat intresse för mitt manus. Med bultande hjärta läste jag utlåtandet, om och om igen. Vad skriver de, vad vill de, vill de ha mig (eller snarare mitt manus)? Inget löfte om utgivning, men likväl ett lektörsutlåtande som berättar att mitt deckarmanus har stor potential. Orden ”Intrigen sitter redan som gjuten” gjorde mig onekligen varm och upprymd och skapade hopp om att kanske, kanske, kanske. Ojojojoj… de vill se en bearbetad version av mitt manus. Så nu är det definitivt färdigskrivet på bok nr. 2 för ett tag. Nu ligger fokus på bok nr.1 och den ska bli så jäkla bra. Nu ska jag ta till mig av förlagets synpunkter och göra en jäkligt bra bearbetning. Jag förstår vad de menar och var bristerna ligger. Och det är framför allt ändringar som känns bra, och som definitivt behöver göras. Så nu alla vänner och bekanta, nu låser jag in mig med min dator och text ett tag, vi syns när jag är klar :-)
.

15 kommentarer:

 1. Fylldes av glädje när jag läste ditt inlägg, det gick inte undgå din lycka i det.
  Jag håller alla tummarna det går bra för din deckare.

  SvaraRadera
 2. Nathalie: Visst är det lycka att två bokförlag visat intresse, helt overkligt, och ett steg närmare att en dröm ska gå i uppfyllelse :-)

  Tack för ditt stöd!

  SvaraRadera
 3. Toppen Victoria! Lycka till!!!

  SvaraRadera
 4. Vad glad jag blir och stolt som storasyrra måste jag ju säga att jag nu är. Grattis och lycka till! Vi hörs kanske lite i något mail. Kram syrran Tina

  SvaraRadera
 5. Sa ju det redan under kursen: du skriver bättre än de där allra största som du nog haft som förebilder och att det skulle förvåna mig storligen om din bok inte kommer i tryck! Nu väntar jag också spänt... :-)

  SvaraRadera
 6. Tant Brun: Ja, verkligen. tack!

  Syster: Tack, tack, tack för ditt enorma stöd. Du, som känner min text innan och utan, och håller koll på den åt mig.

  Elisabet: Vilka ord. Så rörande vackert om mitt skrivande. Tack för ditt stöd, både nu och på skrivarutbildningen.

  Åsa: Verkligen.

  Kram på er alla!
  Victoria

  SvaraRadera
 7. Hej Vivkan !
  Verkligen roligt att boken nu verkar vara på gång,vi är så stolta över dej mamma och jag
  det ska verkligen bli kul att få läsa din första
  bok,lycka till !
  pappa

  SvaraRadera
 8. Mamma och Pappa: Ja, efter mycket slit kanske jag äntligen får lön för mödan :-)
  Det ska bli kul att höra vad ni tycker om min bok.
  Tack! Och pappa - stort gratts på födelsedagen!

  Kram
  Vickan

  SvaraRadera
 9. Grattis! Det här är ju inte klokt vad roligt! Vilken typ av bearbetningar vill de att du ska göra?

  kram
  Karina

  SvaraRadera
 10. Åh vad kul! Herregud, jag blir så himla inspirerad när det går bra för dig! Hade ingen riktig skrivlust idag, men nu vaknade den igen. Nu blir det skrivhelg för hela slanten! Ska sitta i solen med en stor balja kaffe och skriva så det glöder. Jag är så otroligt glad för din skull. Och vilka fina omdömen, både i lektörsutlåtandet och från din f.d. skrivlärare. Sug åt dig och ge järnet.
  Tusen kramar, Lina

  SvaraRadera
 11. Karina: Tack! ja, det är helt galet roligt. Och att veta vad man ska jobba med ger ju verkligen en kick till att sätta igång arbetet med ett manus, som varit stillastående i snart ett år. Bearbetningen handlar främst om att fördjupa gestaltningen. Nu kör jag så det ryker...

  Lina: Självklart är vi till för att inspirera varandra, vi bloggare. Kul att jag satte fart på dig med idag :-) Tack för dina värmande ord, jag suger åt mig och ger järnet, jag lovar...

  Kram
  Victoria

  SvaraRadera
 12. Åh! Jättekul. Stort grattis!

  SvaraRadera
 13. Liz: Tack snälla! Jag kikade in på din blogg och såg att du hade några manus därute i förlagsvimlet också. Jag önskar dig stort lycka till!

  SvaraRadera