fredag 8 augusti 2008

Tävlingsdebut i vallning

Imorgon smäller det. Då debuterar jag och hunden i tävlingssammanhang. Min 3-åriga border collie ska nämligen prova på sitt första vallhundsprov (och jag med för den delen). Förhoppningen är naturligtvis att vi ska lyckas, och att Kaylie sedan kan titulera sig: Godkänd vallhund. Men det är ett tufft prov att gå igenom. Hämt, fösning och drivning genom grindar ska lyckas, för att sedan avslutas med en samlad grupp får i en fålla.

Många träningar har det blivit under sommaren, och den senaste veckan har vi tränat flera gånger om dagen. Mycket naturlig träning för den delen, då våra får har fått för sig att gräset är godare på andra sidan staketet, vilket lett till att Kaylie fått valla in rymmarna otaliga gånger. Så visst funkar hon som vallhund hemma på gården, men det blir ju en annan sak i tävlingsammanhang.

Vi får andas lugnt.. köra några lydnadsövningar före start... och hoppas att pälsfåren i Kil inte är för springiga, så kanske det kan gå vägen imorgon...

2 kommentarer:

  1. Hejsan.
    Hittade hit till din sida när jag såg anmälningarna till dagens vallhundsprov och sen "googlade" ditt namn. Jag hoppas det gick bra för er idag. Jag har också en Klinthults-bc (Klinthults Fly) och även vi tränar för fullt inför kommande vallhundsprov. Men fy vad svårt det är när man aldrig tidigare sysslat med vallning! Så mycket att hålla koll på samtidigt! Hälsningar från Lena och Flisan

    SvaraRadera
  2. Va kul att du hittade hit! Detta med vallning är inte bara bara, man ska hinna läsa av både hunden och fåren, samtidigt som man själv ska hänga med. Det har visserligen varit bra att träna på mina tröga får, då jag hunnit tänka, men det är mycket svårare på andra, mer lättfotade får. VP idag gick inte som jag hoppats (läs dagens inlägg på bloggen).
    Lycka till med vallningen :-)

    SvaraRadera