onsdag 10 juni 2009

The ship of dreams

Titanic har varit samtalsämnet under hela våren här i huset. Äldsta sonen har funnit det gamla fartygets historia så intressant att han studerat filmerna in i minsta detalj, både den gamla och den nya, samt dagligen frågat sina föräldrar om detaljer kring skeppet :-) Hur det gick till när hon sjönk, från vilken vinkel slog skrovet i isberget, hur fartyget bröts itu och hur skorstenen fälldes etc. Ja, något är det som gör detta skepp så intressant, och naturligtvis var det en stor historisk händelse, men vad är det som fångar en sexårings intresse så till den milda grad? Nåväl, intresset har nu lett till att sonen byggt en trämodell av fartyget, som han idag hade med sig till skolan…



… och i skolan berättade han för sina klasskamrater om vad som hände natten den 15 april 1912. Om hur Titanic ”the ship of dreams” sjönk till havets botten. Han svarade på deras frågor, och fröken hade ordnat med tipspromenad. Naturligtvis handlade alla frågor om Titanic, och gissa vem som kunde svaret på alla de frågorna :-)
Åh, det är så spännande att få ta del av sitt barns intresse. Hur han lever sig in i sin Titanicvärld, står vid fönstret och rattar sitt fanatsiskepp med hjälp av en gammal spinnrock, klädd i en blå morgonrock som agerar kaptensrock. Och jag ler då jag hör honom prata med sina fantasikollegor ombord -Pick up your bastards, iceberg right ahead, säger han på klockren engelska.
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar