måndag 27 oktober 2008

Vår nye vän och blivande arbetskamrat


Nu har vår nye familjemedlem kommit till oss. Kaylies nye vän, och min nye arbetskamrat… nåja, det dröjer väl ett tag innan vi kan arbeta tillsammans, men det ska bli otroligt spännande att få lägga grunden till en ny vallhund. Visst är min tre år gamla tik en duktig vallare, men att nu, ett antal erfarenheter rikare få uppfostra ytterligare en vallhund känns som ett privilegium och det ska bli riktigt kul!
Worker Boy, som vår lille Bordercollie valp heter, hämtade vi hem från TheLook i Äppelbo under helgen. Mamma Jeain kommer från Skottland och pappa Dan kommer från Irland, så rötterna från Bordercolliens hemland ligger nära, och mamma Jeain visade upp fina vallningsegenskaper för oss under besöket i hennes nya hem i Dalarna.Välkommen till ditt nya hem Worker Boy!


Kaylie ligger och har koll på fåren, och bryr sig inte det minsta om någon leksugen valp just nu. Men det första mötet mellan de två blev mycket lyckat, båda viftade glatt på svansen. Dock sa Kaylie ifrån när Worker Boy försökte dia henne, där gick gränsen, men leker med varandra gör de (när det inte finns får i närheten vill säga).Hoppsan, jag tror minsann att Worker Boy redan visar lust till att valla han också. Fåren fångade åtminstone hans intresse. Det verkar ju lovande :-)


Det är inte lätt att vara katt här på gården. Nu med två vallhundar som vaktar kattens steg.

3 kommentarer:

 1. Hej!
  Skönt att höra att det gått bra för er också. Lilla Eye har liksom bara flyttat in och verkar inte ett dugg förundrad över det. Jätteskönt! Lycka till och hälsa Boy från Eye.
  Helen med flock

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Va roligt att läsa om lilla Boy, så bra att se att alla valpar verkar funnit sig till rätta så snabbt i sina nya hem.
  Är det okej om jag lånar bildern?
  MVH
  Nathalie

  SvaraRadera
 3. Det har gått jättebra, inga problem alls än så länge. Det verkar också som om han redan lystrar på sitt namn och inkallningen. Och han sover lugnt och tryggt om natten, så han verkar trivas :-)
  Självklart får du låna bilderna, och jag mailar mer efterhand till dig. Känns det tomt därhemma med bara en valp kvar? Eller är det lugnt och skönt:-)

  Ha det bra!

  /Victoria

  SvaraRadera