söndag 21 september 2008

En helg fylld av härligt arbete

Visst är det härligt när hela familjen kan hjälpas åt med arbetet på gården? Nåja, lillen hjälper väl inte till så mycket än, men hans storebror däremot hjälper gärna till.
Det fina vädret gav oss utrymme att ordna sådant som måste ordnas inför vintern. Gårdagen började med att far och äldste son blandade till en rejäl balja med puts för att laga väggarna i ladugården, medan jag satte upp tillfälliga stängsel och gjorde fårgrindar. Sedan hjälptes vi åt att slänga puts på väggarna där den gamla fallit av. Fåren måste ju få fint innan de ska in i vinterbostaden. Efter maten blandades en ny balja, men då var vår son trött på att putsa väggar och gick in för att leka skola ett tag istället. Vi hade nämligen köpt en whiteboard tidigare, som visserligen ska sättas upp i fårhuset för att ha koll på lamningar, men sonen ville naturligtvis leka skola då han såg den.
Sen kom dagens höjdpunkt, det som Albin väntat på så länge. Att få rödfärga vedboden, oj vad han väntat och han blev överlycklig då vi begav oss mot boden med rödfärgsburken och penslar. Och målade gjorde han, och han gav sig inte förrän det var klart. Men oj så röd han var efteråt. Men det vaskades snart av för att sedan hjälpa mamma att plocka äpplen och linda in dessa i tidningspapper. Ja, så kanske vi har egna Åkeröäpplen till jul...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar